Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal

Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal
Dózsa György Utca 17-19.
4100 Berettyóújfalu
Hajdú-Bihar

Leírás

Félfogadás: Hétfő: 8.00 - 16.00 Kedd: 13.00 - 16.00 Szerda: nincs Csütörtök: 8.00 - 16.00 Péntek: nincs A bihari kistérség központja, Csonka Bihar vármegye egykori székhelye névadó folyója, a Berettyó partján, a jelenlegi magyar-román határtól 25 km-re, a 42-es és a 47-es főút mentén fekszik. Az őskor ideje alatt nem tekinthetjük a mai Berettyóújfalut tájközpontnak - hiszen azzá csak az újabbkori történeti fejlődés nyomán vált -, de az Ér és a Berettyó szövevényes vízrendszere mindig biztosította a kapcsolatteremtés lehetőségét a kultúrák, a népcsoportok között és egységes színezetet adott az itt élők hagyatékának.

 1. Fotók
 2. Határozatok
 3. Intézmények
 4. Látnivalók
 5. Rendeletek
 6. Szállás
 7. Turizmus
 8. Tájékoztató

Cégleírás
Berettyóújfalu történetének egyik legjelentősebb dátuma 1608. május 23-a. Ekkor bukkan fel először a Nadányi család neve, Báthory Gábor erdélyi fejedelem e napon kelt kiváltságlevelében Nadányi Gergelynek, továbbá a hadnagysága alatt álló és harcoló száz hajdú katonának adományozta azon birtokokat, melyek ?Bihar vármegyében lévő újfalu és Sz. Kozma birtokon vannak", s melyek valamikor ?néhai nemzetes Horváth Mihályé" voltak, de halálával és magjának kipusztulásával" a fejedelemre szállottak. Ez a tény is indokolta, hogy városunk képviselő-testülete bő tíz évvel ezelőtt éppen e napot nyilvánította a Város Napjává A város főterén, a református templom kertjében áll Kovács Ferenc I.
világháborús emlékműve. A kórházban találhatók Haranghy Jenő színes mozaikjai. A művészettörténész szerint az 1928 körül készített művek Haranghy divatos, közkedvelt alkotásai voltak, amelyeket elvetve a mozaikkészítés hagyományait, üvegablakra emlékeztető kontúrozással készített. A Városi Strandfürdő és Uszoda bejáratánál látható városunk szobrászművésze, Kurucz Imre Napbanéző című, egészalakos szobra.
Az ő tervei alapján és közreműködésével állították fel újra az Ezredéves emlékművet, és a ?megyeszékhely" Országzászlóját, melyen olvasható a bihariak jelmondata: ?Él Bihar, élteti szent hite". Jelentősek a városban fellelhető portrédomborművei is: Szabó Pál, Szabó Ferenc, Kabos Endre és Nadányi Zoltán.
Kulcsszavak:
Önkormányzat, Településfejlesztés, Polgármesteri Hivatal, Településrendezés, Lakásgazdálkodás, Helyi Tömegközlekedés, Köztiszt, Közszolgáltatás, Köztemető Fenntartása, Polgármester, Kultúra, Pályázat, Szociális ellátás, Közművelődés, Közigazgatás, Oktatás, Hivatal, Polgármesteri, Berettyóújfalu
Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Hasonló cégek a közelben

 1. Kossuth Utca 25
  4100  Berettyóújfalu
 2. Dózsa Gy.U.17-19.
  4100  Berettyóújfalu
 3. Kossuth Utca 45.
  4121  Szentpéterszeg
 4. Kossuth U. 45.
  4121  Szentpéterszeg
 5. Kossuth Utca 42.
  4119  Váncsod
 6. Hunyadi Utca 24.
  4164  Bakonszeg
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete